Americké smažené hranolky

17. září 2011 v 19:17 | Adam Klesa |  Recepty


Americké smažené hranolky



Na 1 dávku
Brambory2 ks
Hladká mouka1 lžička
Rostlinný olej
na smažení
Sůl1 špetka










Postup přípravy receptu:

Po dlouhých diskuzích odborníků - kuchařů okolo hranolek v USA shodli se na tomto postupu: brambory nakrájet na velikosti hranolek 1/2-1 cm, dát do vařící vody vařit tak asi na 5 minut. Nesmí být dovařené, jen předvařené. Doba varu záleží na druhu brambor. Pak vyndat na utěrku a nechat oschnout (dají se uvařit v předstihu). Před smažením posypat hladkou moukou a dát do oleje smažit. Doba smažení je od 2 do 5 minut. Hranolky jsou méně nasáklé olejem, uvnitř nejsou tvrdé, a co hlavně, v krátké době se jich usmaží více porcí. Solí se až před podáváním, na talíři.
Pokud máte rádi hranolky z McDonalda, tak vám budou určitě chutnat.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama