Hamburger Classic

17. září 2011 v 18:58 | Adam Klesa |  Recepty


Hamburger Classic



Ingredience
Mleté maso mix (vepřové hovězí)
Může být pouze hovězí nebo vepřové, já si oblíbil mix
1,2 kg
Sezamová houska
na hamburgery. V každém supermarketu by je měli mít :-)
8 ks
Ledový salát
Pokud jej nevyužijete zbytek na něco jiného, kupte menší 8 plátek
1 ks
Sýr Cheddar8 plátek
Cibule2 ks
Rajčata2 ks
Tatarská omáčka1 sklenice
kečup1 balení
Sůl1 hrst
Pepř1 hrst


Postup přípravy receptu:

Osvědčený recept na hamburgery, které díky oblíbenosti tohoto jídla v rodině dělám poměrně často :-)
1. Nejprve vezmeme mleté maso, a promícháme ho s pepřem, solí a Worcesterovou omáčkou. Poté z masa vytvoříme 8 placiček (měly by mít tak kolem 15 cm v průměru, tloušťka přes 1 cm, při opečení na pánvi se pak smrsknou na velikost housek)
2. Připravte si cheddar. Pokud máte plátkový sýr tavený (který se dává do toastů), je také dobrý. Placičky opečeme na těžší pánvi nad středním plamenem. Opékáme 2 minuty, a poté placičky obrátíme. Nyní na opečenou stranu každé placky připlácněte plátek sýra. Opékáme další dvě minuty než placky dáme na talíř, a můžeme sestavit hamburger.
3. To, jak si sestavíte svůj hambáč, zálaží čistě na vás, ale klasicky to dělám takto: (odspoda nahoru) spodní housku potřu kečupem a tatarkou, poté vložím maso s rozteklým sýrem, pak cibulku, list salátu, rajče, a horní housku opět potřu kečupem-tatarkou (nebo jiným dresingem dle chuti). Samozřejmě něco mužete vynechat, nebo naopak přidat, podle chuti. Doufám, že vám tento recept pomohl udělat vám vydatnou večeři (nebo oběd) v americkém stylu. :-)



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama